ZZ Top - Tivoli Friheden

2024-07-01

ZZ Top var et lyspunkt på en grå og kedelig mandag, hvor Jesper Binzer m. band startede med at sætte scenen for en aften med klassisk rock fra øverste hylde. 

Af Kasper Neergaard. 

Mandag d. 1 juli havde Tivoli Friheden inviteret til klassisk blues rock med deres summer session koncept. Denne aften stod menuen på Texas rock fra legendariske ZZ Top. Inden da havde de dog inviteret seks langhårede gutter med Jesper Binzer i front, flot flankeret af danmarks mest vellignende rock-guitarist Søren Andersen.


Jesper Binzer og hans langhårede slæng, gjorde hvad de skulle, og leverede et fedt show, der lagde op til mere. Det mere kom godt og vel en lille time senere, hvor that little ol´ band from Texas kom til syne på scenen. Ind kom velkendte Gibbons med hans legendariske lange skæg, og med ham kom Elwood Francis, som har overtaget bassen fra afdøde Dusty Hill. 

Got Me Under Pressure var som så mange gange før åbningsnummeret, og hverken pres eller fokus var fjernet fra den nye mand Elwood. Der betrådte scenen med en skrig-gul basguitar på størelse med en spånplade. Starten var dog lidt vævende og i andet nummer I Thank You, forsvandt Billy Gibbons guitar lyd, og både Gibbons og publikum stod forvirrede tilbage. Men en teknikker fik styr på lyden, og derfra så trioen sig ikke tilbage. 

En god time med det ene hit efter det andet, blev denne mandags lysspunkt, og da Elwood sagde til Billy- "You better do your thing" så viste publikum godt at La Grange lå lige om hjørnet, og sluttede en aften, hvor stabil dansk rock blev opfulgt af legendarisk Texas rock.