Withering Surface – Exit Plan

2024-06-07

Album: Exit Plan

Kunstner: Withering Surface

Udgivelsesår: 2024

Ud af kaos skabes altid noget nyt, ifølge nogle noget bedre. At kalde de sidste 4 år for kaotiske, når det kommer til Withering Surface, er ganske korrekt. Foruden den velkendte epidemi, så er et nyt medlem kommet til. Der skulle altså findes en ny harmoni, midt i dette kaos. 

Af Michael Ørbæk Rasmussen

Fra stilhed, ledes vi langsomt frem til første nummer på singlen, hvor én ting cementeres. Der hersker ingen tvivl om, at Withering Surface har fanget den melodiske del. At få et nyt medlem betyder ofte disharmoni, men den oplever man bestemt ikke her. Tværtimod er der en imponerende harmoni, når man lytter til den instrumentelle side. Der er en klar overbevisning i musikken, som ganske klart viser, at de har en betydningsfuld erfaring.

Samstemmende med den instrumentelle del, er der en konsistent karakter over vokalen. Hvor kedeligt det end lyder, så bidrager denne konsistente karakter til en fyldestgørende harmoni. Den velkendte dybe growlen bevares hele vejen, hvorfor både den instrumentelle side og vokalen forenes i sidste ende.

Withering Surface genoptog deres musikalske rejse i 2020 med albummet "Meet your maker". Der kom corona epidemi, et nyt bandmedlem kom til. Til trods for dette kaos, har de skabt et harmonisk album med "Exit Plan", der klart og tydeligt viser deres talent.