What to expect? – Anmeldelse af Deep Purple i Royal Arena.

2022-10-07

En fredag aften i oktober, hvor Deep Purple var på plakaten i Royal Arena. Et band der har fyldt meget både personligt, men også for rockmusikken, og dens videre historie. Desværre har det aldrende band, haft svært ved at ramme forgangsstyrke, og forventningerne var da også - "Ja, så kan vi sige, at vi har været der".

Af Kasper Neergaard. 

Og heldigvis var vi der! Der hvor man gerne vil være, når det hele bare går op i en højere enhed, og ens tvivlsomme forventninger bliver gjort til skamme. Men hvordan skulle man kunne have forudset at det band, man har fuldt lige siden man var lillebitte, skulle levere den bedste koncert 54 år efter det hele startede?

Det hele startede dog ikke med Deep Purple denne aften, men med et andet legendarisk band – Jefferson Starship. Hvis Ian Gillan, Roger Glover & Ian Paice, syntes at alderen er en presserende affære, så fik de i den grad et los i rø…! Af David Freiberg på 84 år, der gav den fuld plade, inden de unge veteraner fik lov. Da det gik op for flere publikummer, hvilken alder den sprudlende guitarist og sanger havde, stod vi lamslået tilbage. For kunne dette virkelig passe? 

Yngste manden denne aften var irske Simon McBride der med sine blot 43 år, kunne være søn/barnebarn til resten af aktørerne denne aften i oktober. Det var hans første tourné med Deep Purple, og han var kommet med i stedet for den legendariske guitarist Steve Morse. 

Det var ikke blot Steve Morses sko han skulle udfylde denne aften, men fodsporene fra en lang perlerække af legendariske guitarister som Tommy Bolin, Joe Satriani og ikke mindst legenden over dem alle- Ritchie Blackmore. Og det gjorde han fremragende. McBride var på mange måder ham, der havde fået sparket ny energi i de gamle gubber. Man kunne mærke at de skulle oppe sig for at følge med ham den unge.

Heldigvis har gamle gubber den fordel at de fandeme og i den grad kan spille, og resultatet blev en af de bedste koncertoplevelser Jeg personligt har set længe. Man kunne mærke at resten af de 15.000 havde det på samme måde. Deep Purple skal helt klart have en chance mere, for de har stadig mere at byde på.