VICINITY - Nyt album. "VIII"

2024-03-08

Album: VIII

Kunstner: VICINITY

Udgivelsesår: 2024

Med rødder i det kolde Trondheim, Norge, har Vicinity forfinet deres kunnen siden 2006 og sammenvævet et tæppe af progressiv metal, vellydende melodier og sofistikerede rytmer. Med deres tredje studiealbum, "VIII", præsenterer Vicinity en moden lyd, der fænger fans af progressiv metal, både gamle og nye.

Af Kasper Neergaard

"VIII" viser Vicinitys udvikling, hvor deres signaturlyd bærer præg af nye indputs, hvilket resulterer i et tungere, mere præcist udtryk end deres tidligere udgivelser. Fans af Threshold og Dream Theater vil finde genklang i de velkendte, men innovative kompositioner, mens de, der sætter pris på Circus Maximus og Haken, vil opdage et friskt perspektiv på progressiv metal. 

Produktionens dygtighed bag "VIII" er tydelig, med Øyvind Voldmo Larsen (Seventh Wonder, Circus Maximus, Withem) ved mixerpulten og mastering af Tony Lindgren (Ihsahn, James LaBrie, Leprous, Opeth) hos Fascination Street Studios. Det soniske landskab, skabt af Vicinity, er både poleret og dynamisk, hvilket giver plads til hvert instrument at komme til sit rette udtryk, samtidig med at albummet bevarer sammenhængen. 

Vicinitys rejse mod "VIII" har været præget af vækst og vedholdenhed. Grundlagt af Kim-Marius H. Olsen, Frode Lillevold og Kristian Nergård i 2006, solidificerede bandets lineup sig med tilføjelsen af vokalist Alexander K. Lykke. Gennem EP'er og fuldlængdealbum, herunder "Awakening" og "Recurrence", finpudsede Vicinity deres lyd, der kulminerede i det ambitiøse foretagende, der er "VIII".

På trods af udfordringer som ændringer i besætningen og påvirkningerne fra den globale pandemi, forblev Vicinity standhaftige i deres engagement for deres kunst. Med tilføjelsen af vokalist Erling Malm fandt Vicinity ny energi og mangfoldighed i deres lyd, hvilket løfter "VIII" til nye højder.

Mens "VIII" forbereder sig på at fortrylle lyttere den 8. marts 2024 via Uprising Records, lover det at være en sonisk rejse som ingen andre. Fra dets begyndelse i Trondheims dybder til dets kulmination i dette værk, er Vicinitys "VIII" et bevis på den vedvarende ånd inden for progressiv metal og skaberens grænseløse kreativitet. Gør jer klar til et auditivt eventyr som ingen andre.