"The Monster Lives" - Anmeldelse af Metallicas "72 Seasons"

2023-04-14


Album: 72 Seasons

Kunstner: Metallica

Udgivelsesår: 2023

Metallica´ s nye studiealbum, 72 Seasons, er knapt 80 minutter langt og fyldt med både tunge og hurtige riff´´ s. Denne gang rammer de garvedede metalveteraner den lige i røven. 

Af Kasper Neubert

Lux Æterna kunne ligeså godt have været et nummer fra deres debut album "Kill em All", - som i øvrigt har 40 års jubilæum i år. 

Lars Ulrich udtaler, i et 14-dage gammelt interview; "Metallica er i topform og vi har vores bedste musik og fedeste tid foran os". "Vi er sunde, raske og har det godt sammen". (Så fremtiden er lys, for klodens enorme Metallica-familie). 

Når det store Metallica-maskineri rykker ud, lader det heller ikke til, at de er på nedad gående. TVÆRT IMOD! - Tilbage til 72 Seasons, hvor der er masser af gammel charme at spore. Lars Ulrich spiller, i Lux Æterna musikvideoen, på sit gamle hvide Tama Artstar trommesæt, som han brugte i starten af 90´ erne og man kan mærke/hører, at bandet befinder sig et godt sted i livet. Det er virkelig en velspillet plade. 

Man finder vibes af trash, blues og heavy, et par ret interessante guitarsoloer og nogle ørehængere. James tekstunivers er dybt og nummeret "Screaming Suicide" er bestemt ingen undtagelse. Alt i alt et suverænt album fra Metallica.

De kan endnu!