Siri Neel – Oxygen

2024-06-07

Den romerske poet og filosof Lukrets sagde engang, at "intet kommer af intet". Det gælder også den inspirationskilde, som enhver kunster nødvendigvis må have. Med den nye single Oxygen blotter Siri Neel en del af hendes.

Af Michael Ørbæk Rasmussen.

Der er ikke tale om en demonstrativ fremstilling af fortidens udfordringer, ej heller en tør romersk poets skrifter. Vi inviteres tværtimod ind i en verden, der har sin kilde i den kamp, som Siri Neel har været igennem. Fremstillingen af denne verden sker for lytteren igennem en vokal, der uden tvivl vil have en evne til at formilde selv de værste dæmoner. En verden hvis substans er gjort af følelsernes magt, men også bakkes op af en sandhedens væsen. For alle kan opdigte en historie, en lidelse, en falsk inspirationskilde – men den vil være tom, intet. I Siri's tilfælde er den sand, noget man også kan spore i den fylde, hvormed Oxygen klart og tydeligt skaber en verden til lytteren.

Helt ude af trit med filosoffens alvor, så er Oxygen på det nærmeste et musikalsk kram. Historien er måske barsk, men som lytter omhyldes man af Siris formidable vokal. Én, vi vil høre meget mere til, i det kommende album.