Rock i Ribe

2023-05-27

Af Kasper Neergaard

Rock & Tulipanfest. 

Vanen tro bød Ribe igen i år på tulipan fest i den sidste weekend i Maj. Denne weekend gløder den gamle købsstad, og der er mennesker alle vegne. Især det yngre publikum er synlige i gadebilledet. Til det lidt mere modne publikum, var der besøg af det esbjergensiske AC/DC cover band "Back In Black". 

Back In Black spillede lørdag d. 27 maj på Cafe Valdemar inde mit i centrum af Ribe. Dette spillested har ofte rock på programmet, og har en lidt større udendørs scene til de mere etablerede kunstenere. Denne aften var det de ikoniske riffs fra AC/DC´ s store bagkatalog der blæste udover sommerscenen.  

AC/DC Ain´ t Noise Pollution. 

Cafe Valdemar var godt fyldt og det var ikke kun det modne publikum, der var at se foran scenen. De ikoniske riffs fra en svunden tid med Bon Scott foran scenen, har stadig samme slagkraft som i slutningen af 70erne. Og ikke mindst det ikoniske Back in Black album har stadig power nok til at få de helt unge i stødet. Her var hverken dansegulv, autotune eller diverse dj-remix. Der var til gengæld lyden af Marshall stacks, Hells Bells og Thunderstruck. 

Back in Black levererede som sædvanlig en gennemført præsentation af AC/DC´s store katalog af rock klassikere. Med Jimmy Olsen som den vestjydske Brian Johnson, både i udseende og lyd, bakket op af Karl Ewald iført skoleuniform, som en anden Angus Young, så kommer Ribe nok ikke tættere på AC/DC end dette. Man har svært ved at sætte en finger på Back in Black, som har kopieret deres store helte helt ned til mindste detalje. Både lyd, udstyr samt ikonernes bevægmønstre på scenen bliver leveret til fulde.

Er man til klassisk rock, så går man ikke galt afsted med en Back in Black koncert, og de spiller henover sommeren til mange små festivaler. Hør dem før jeres nabo!