Psychedelic Sunday: Et kig i krystalkuglen

2024-01-28

I sidste Psych Sunday fik vi et tilbagelyt nogle af 2023's bedste udgivelser og i denne uge har jeg fundet krystalkuglen frem og ser hvad der gemmer sig af – potentielt – gode udgivelser i 2024.

Af Martin Jørgensen

Det er ikke alle af de valgte udgivelser som endnu har udgivelsesdato eller titel, men jeg synes alligevel de er værd at nævne.

De kendte:

Mario Lalli & The Rubber Snake Charmers – Folklore From The Other Desert Cities (29. marts)

Denne supergruppe, bestående af Mario Lalli (Fatso Jetson), Brant Bjork (Kyuss, Fu Manchu, solo), Ryan Güt (Stöner, Brant Bjork Trio) og Sean Wheeler (Throw Rag), udgiver deres første fælles udgivelse den 29. marts på Heavy Psych Sounds Records. Til sidste års Fuzztival (i Esbjerg) oplevede jeg Fatso Jetson og Sean Wheeler levere en fremragende kombination af experimental desertrock og intens fremførelse af Wheelers poetiske fortællinger om livet i ørkenen. Håbet er at dette album kan levere den samme energi og passion som koncerten til Fuzztival!

https://heavypsychsoundsrecords.bandcamp.com/album/mario-lalli-the-rubber-snake-charmers-folklore-from-the-other-desert-cities

The Cosmic Dead – Infinite Peaks (12. april)

The Cosmic Dead vender – endelig – tilbage med et nyt album! Heavy Psych Sounds Records har skrevet kontrakt med de skotske psykedeliske spacerock-instrumentalister og deres nye album Infinite Peaks udkommer den 12. april. Som opvarmning til udgivelsen vil jeg anbefale deres Crater Creater fra deres splitalbum, The Intergalatic Connection – Exploring The Sideral Remote Hyperspace (2021) med italienske Giöbia.

https://thecosmicdead.bandcamp.com/album/the-intergalactic-connection-exploring-the-sideral-remote-hyperspace

De ukendte:

Nu til de "ukendte" udgivelser som jeg ser frem til i år. I sagens natur er der ikke meget jeg ved om dem andet end de er på den ene eller anden måde annonceret.

The Claypool Lennon Delirium:

I et interview fra sidste år afsløret Les Claypool at der var et nyt album på vej med The Claypool Lennon Delirium og hvis det udgives i år, tør jeg godt spå at den er på min top 10-liste ved årets udgang. Et eminent psych-progband, hvis hovedpersoner er Les Claypool (Primus) og Sean Lennon, som indtil videre har udgivet to fuldlængde albums og en cover-EP. Alle tre er fantastiske, men jeg vil især anbefale deres seneste udgivelse South of Reality (2019):

https://theclaypoollennondelirium.bandcamp.com/album/south-of-reality

Greenleaf

De svenske Stoner-mastodonter Greenleaf er gået i studiet for at indspille deres første nye album siden 2021. Mit kendskab til bandet er begrænset til deres udgivelser med bandets nuværende sanger Arvid Hällagård - Trails & Passes (2014), Rise Above the Meadow (2016), Hear the Rivers (2018) og Echoes From a Mass (2021) - men hvis den kommende udgivelse er lige så stærk som de fire andre så er har vi en kandidat til årets album i vente. Indtil da så er der masser af fremragende Greenleaf-musik at fylde ørenene med.

https://greenleaf-sweden.bandcamp.com

Slomosa

Den sidste udgivelse jeg gerne vil fremhæve, er også skandinavisk. Norske Slomosa udgav allerede sidste år singlen Cabin Fever og et nyt album skulle efter sigende være i støbeskeen. Det er deres debut Slomosa (2020) er en skattekiste af hårdtslående, groovy'e riffs som alt for få kender til, og så er de freaking fantastiske live!

https://slomosa1.bandcamp.com/album/slomosa

Det var et hurtigt kig i krystalkuglen og hvis den taler sandt, så bliver det et utroligt stærkt musikår!