Pipaluk – A Womans Heart

2024-06-14

At blande genrer kan fra tid til anden skabe noget harmonisk. Pipaluk udgiver singlen A Womans Heart, der trækker tråde fra hhv. rock, pop og elektronisk musik. Men mest af alt stikker noget ganske særligt ud.

Af Michael Ørbæk Rasmussen

Det står hurtigt klart, at der er en inspiration fra rock, som gør sig gældende. Introduktionen til nummeret er nemlig en klassisk, nærmest folk inspireret guitar, der hurtigt får følge af vokal, trommer og synthesizer. Her lyder det kaotisk – ganske som Pipaluk synger om kvindens hjerte. Vokalen beretter om hjertets magt, der søger mod passionens vildskab og endeløse erotiske udtryk. Men trods de forskellige retninger, som det hele synes at orientere sig imod, så er der – overfor hjertets vildskab – en gennemgående oplevelse af harmoni. Det er netop denne, der stikker ud. Pipaluk har formået at samle vildskaben, det kaotiske, i et harmonisk lydbillede.

Stilen bringer minder om '90ernes indie-scene, men Pipaluks egen passion har bestemt også føjet nye elementer til. Forhåbentligt fører singlen frem mod et album.