Offernat – Where Nothing Grows (Album)

2024-03-29

Album: Where Nothing Grows

Kunstner: Offernat

Udgivelsesår: 2024

Under normale omstændigheder forbinder man altid et band med tre eller fire personer. I hvert fald indenfor rock og metal genren. Men ligesom Offernat bryder med denne norm ved at bestå af to personer, så inviterer deres stilmæssige arvtagen også på en opdagelsesrejse, der kan udfordre normen. Offernat er på flere måder et spændende akkompagnement. Albummet Where Nothing Grows er deres anden fuldlængde udgivelse, der følger op på deres debut album All Colours Retract.

Af Michael Ørbæk Rasmussen.  

Der er den sjove ting ved sproget, at man ikke altid tænker over de små forskelle, som et enkelt ord kan gøre. I langt de fleste sammenhænge, ville det være helt legitimt, at sige et band har "skrevet" en sang eller sange. Men når talen falder på Offernat, så vil jeg langt hellere benytte ordet "komponeret". Det skurrer sikkert i ørerne, men prøv at lytte igen. Varigheden af et nummer er typisk begrænset til få minutter, men det er ikke tilfældet her. Der er tale om, indenfor denne del af musikken i hvert fald, numre med lang varighed. Umiddelbart kan det forekomme skræmmende, men det bidrager til skabelsen af det lydbillede, som de to medlemmer har udviklet. De forskellige lag er sammensat på en harmonisk måde, som fuldt ud gør dem fortjent til at bruge ordet "komponere". For det har de uden tvivl gjort – komponeret en samling af numre, der trækker på en arv fra flere ophav.


I overskrifter kan der henvises til sludge metal, hvor vi finder den skurrende guitar, der føres igennem feedback – der dannes et pulserende lydrum og vokalen brænder igennem. Sammenholdt hermed anlægger doom metal det følelsesmæssige aspekt. Der er tunge riffs, en medinddragende tyngde, som trækker lytteren ind i musikken. Næsten som den eftertrykkelighed et udråbstegn kan have, så bidrager black metal stilen med en aggressivitet, der kun kan efterlade et markant indtryk.

Offernats album Where Nothing Grows skal ikke høres i hast. Det vil være en skam. De har præsteret velkomponerede numre, der gør krav på lytterens tid og tilstedeværelse.