Nyt fedt Stoner-rock - Anmeldelse af Viva la Wolfes debutalbum ”Prosperity”

2023-11-30

Album: Prosperity

Kunstner: Viva la Wolfe

Udgivelsesår: 2023

Esbjerg gør det igen. Denne gang er det bandet Viva la Wolfe, som udgiver deres Debut album "Prosperity". Et album der har vibrationer af den tidlige Black Sabbath blandet med lyden af rocken fra 90erne.

Af Kasper Neergaard. 

Viva la Wolfe – Endnu et band fra Esbjerg, der blæser derud af. Et band med store ambitioner, og en drøm om en turne i udlandet. Disse drømme er bandet klart kommet tættere på, med udgivelsen af debutalbummet "Prosperity", som virkelig har international klasse. 

Albummet er spækket med tunge stoner-riffs, godt suppleret af melodiske melodier, der bliver fuldt op af en fed vokal præstation fra forsangeren Johan Hansen.

Når man lytter til albummet, får man i første lyt fornemmelsen af den rå og larmende lyd fra 70erne. Men der er noget som ikke helt kan falde på plads. Er det lyden af Led Zeppelin? Ikke helt. Men klart Black Sabbath inspireret. Pludselig bliver man ramt af lyden af 90ernes californiske Stoner-rockscene , og albummet har klart lyden af f.eks. stoner-rock legenderne Nebula og deres debutalbum fra 1998 "Let it Burn". 

Der ingen tvivl om at Viva la Wolfe rammer ned i en tidsånd, hvor den skramlede rocklyd fra 70erne er ved at få en renæssance. Hvor både kunstnere som Uffe Lorentsen og festivaler som fuzztivalen i netop Esbjerg har fået skabt en åbning for at denne type musik på ny kan blomstre. Her på Soundscribe redaktionen er vi i hvert fald, meget imponeret over dette nye album "Prosperity" og spændte på hvad bandet kan levere i fremtiden.