Nyt album fra Blackberry Smoke - Anmeldelse af "Be Right Here"

2024-02-16

Album: Be Right Here

Kunstner: Blackberry Smoke

Udgivelsesår: 2024

Kan det virkelig passe at det er 20 år siden Blackberry Smoke trillede op til bagtrappen og så ud som om de lige var faldet ud af bagsiden af en pickup-lastbil og var villige til at arbejde for mad? Siden da er de dog kommet langt, og de formår at være jordnære og rodfaste med en utrolig charme.

Af Martin Madsen

Blackberry Smoke tager fat i sydstatsrocken og giver den et friskt pust med country, folk, hård rock og et strejf af gospel – og de kan tillade sig at gøre det.

"Be Right Here" holder sig trofast til den enkle formel, der har gjort Blackberry Smoke så populære; sange, masser af sange. Blackberry Smoke er et band, der ikke er bange for at eksperimentere, men samtidigt holder de fundamentet helt intakt: lyt til en melodi, og tre minutter senere fløjter du den selvsamme melodi.

"Dig A Hole", der åbner med en sump-agtig lyd, lyder som helt klassisk åbningssang på et Blackberry Smoke-album. Det er det vi kender Blackberry Smoke for, men den genkendelighed blegner, når vi når til "Like It Was Yesterday", der er et overraskende skud af ren country-pop.

Endnu bedre er den psykedeliske lyd af "Be So Lucky", der kimer på en nedslående tone og derefter løfter som tidevandet for hooket, bygget omkring en sørgmodig tekst men stadig glimrende med liv.

Den klingende, Led Zeppelin-agtige "Azalea" er vemodig, rig og fyldt med længsel, og den er en enkelhed i sig selv; en rig vokal, smukt spillet guitar, de grundlæggende principper for de fleste sange, men resultatet er simpelthen magisk.

Ligegeså er det strålende "Other Side Of The Light", en smule mere Led Zep III sammenstillet med noget lækker slide-guitar, mens "Whatchu Know Good" er et tip til Tom Petty og hans Heartbreakers.

Temmelig bemærkelsesværdigt er det så, at Blackberry Smoke 20 år inde i karrieren stadig genopfinder deres helt egen musikalske plads på sydstatsrockens hylde. De er noget for sig selv.