No way back!

2021-11-13

Fuld fart i 2 timer! Som en fortovsflise placeret på speederen af din bil!

Af Kasper Neergaard.

Electric Guitars kender de fleste, - altså lyden og udseendet. De færreste kender dog bandet af samme navn, og det er en skam.

Den 13. november 2021 startede dette band med frontfigurerne Søren Andersen og Mika Vandborg, deres Danmarks turne på Kosmorama i Bramming. Her havde de medbragt Stine Vega som opvarmning.

Stine Vega vender vi tilbage til, mens vi holder godt fast i drengene fra Electric Guitars. Dette band med deres forholdsvis beskedne opsætning, samt navn. Indeholder alt det man forbinder med udtrykket Electric Guitars. Man bliver forkælet med en god blanding af alle de største ikoner indenfor den klassiske blues/hardrock scene. Man mærker de legendariske AC/DC-riffs blandet med Deep Purple, Judas Priest & Motörhead toppet med lyden af Jimi Hendrix.

Grundlæggende får man alt det en elektrisk guitar kan udtrykke indenfor denne genre. Samtidig med at Søren & Mika spiller med enorm glæde og passion for genren. Man må dog ikke glemme at bag de to sprudlende frontfigurer, husere måske en rytmesektion der er ligeså tight som AC/DC´s Phil Rudd & Cliff Williams, i form af bassist Peter Kjøbsted og trommeslager Morten Hellborn. Ja sidst nævnte Morten hedder sågar noget så legendarisk som "Hellborn" til efternavn. Kan det blive mere Rock n Roll? 

Stine Vega = Rock n Roll?

Hvis man absolut skal ytre sig en kende negativt, så var deres valg af Stine Vega som opvarmning måske en kende kedeligt, og spild i forhold til det der ventede bagefter. Ikke fordi Stine Vega var dårlig, men hun havde ikke chance for at få printet et indtryk ind på nethinden efter drengene fra Electric Guitars, havde kørt alt og alle over med deres Rock N Roll Train! Som min medsammensvoren til koncerten udtrykte sig – "Dette er jo ligesom at tabe en kæmpe fortovsflise på speederen af sin bil! Det er fuldsmadder derudad".