Niels Lan Doky & trio på besøg hos den fynske pladepusher.

2023-09-09

En kort men fremragende instore-jazzkoncert i Recordpushers nye lokaler i Overgade. 


Af Kasper Neergaard

Odenses lokale plade pusher inviterede denne lørdag på eftermiddags jazz, i deres nye fine lokaler i Overgade inde midt i Odense.

Her var det intet mindre end Danmarks anerkendte jazzlegende Niels Lan Doky, der havde valgt at ligge vejen forbi Odense, for at promovere hans nye plade og opfordre folk at komme ud og se ham på hans igangværende Danmarks tourné.

Mange har det svært med jazzmusik. Det kan virke forvirrende og udfordrer andre musikalske sanser end de gængse kendt fra populærmusik.

Live musik og verdensklasse fornægter sig dog aldrig. Det var de fremmødte på pusheren vidner til denne eftermiddag, hvor selv vejret var i topklasse.

Trods en kort koncert fra Lan Doky, så var det virkelig en oplevelse at se musikere, der var så dygtige indenfor for deres felt. Hele trioen er enormt sammenspillet. Og tvillingerne Tobias og Nikolaj Dall på henholdsvis bas og trommer er så meget i synk, at Niels Lan Doky selv bliver opslugt af deres klasse. 

Koncerten var en god teaser for både hans plade og igangværende tour. Så hvis man har muligheden for at opleve Niels og hans trio, så er de helt klart en anbefaling værdig. Også selvom man ikke er den store jazz-entusiast, så kan det være en koncert, kan vække interessen.