Never - AKACIA

2024-04-05

I hele menneskehedens historie, har vi stræbet efter succes, at lykkes. Men hvad gør vi, når alle andre opnår succes uden indsats, og vi selv kæmper med næb og klør? At italesætte dén menneskelige omstændighed, er ikke nogen let tilgængelig opgave. Ikke desto mindre har det unge band AKACIA gjort det, med deres nyeste single nummer, "Never".

Af Michael Ørbæk Rasmussen

Den musikalske dialog med en følelse af afmagt, forlis og udbrændthed kan næppe præsenteres i pæne klæder. I denne affekt må der gribes ind, der hvor sjælen bor, for at fremmane et tilsvarende dystert udtryk. En opgave bandet løfter, i en pop-stil, der kunne bære tankerne hen på blandt andre Joy Divisions senere lyd. Ligeledes rammer sangerens vokal en tone, der på alle måder viser kampens udmattende krav.

Ingen kunstner kan præstere uden inspiration. For AKACIA er der klare toner af 80'ernes synth- og pop-lyd, men uden for meget disco. I stedet er synthen en fremhævning af den tone, der udtrykker singlens essens. Naturligvis leveres det samlede lydbillede, på en måde, der er i fuld overensstemmelse med en ny pop-scene anno 2024.