Mikkel – Until We Rise Up (album)

2024-06-14

Album: Until We Rise Up

Kunstner: Mikkel

Udgivelsesår: 2024

At "ramme bunden" er, for de fleste i hvert fald, et velkendt udtryk. Hvad der ligger i udtrykket, det er til gengæld meget individuelt. I Mikkels tilfælde handler det om en angst, som han transformerer igennem musikken. Ud af denne, har han skabt albummet Until We Rise Up.

Af Michael Ørbæk Rasmussen

Albummet introducerer os, til transformationens rejse, igennem titelnummeret af samme navn. Et nummer, der udover en tydelig inspiration fra Timberlake og Styles, også præsenterer et mod og en erklæring fra kunstneren selv. Man er ikke i tvivl om, at Mikkel er klar over udfordringen, som han står overfor.

Titelnummerets erklæring af styrke, afløses af Only One, der på en gang er både skrøbeligt og stærkt. Lydbilledet er med en sart berøring, der uden tvivl hænger sammen med den kærlighedserklæring, som nummeret også er. Til hvem – det overlades til lytteren at finde ud af.

I samme stil føres vi igennem forskellige hændelser, møder, der har præget Mikkels liv. Ikke ligegyldige hændelser, men derimod transformerende hændelser. I centrum for dem alle er vokalen, der møder hændelsen, personen, med en dybfølt respekt. Vokalen står ikke alene, men bakkes op af en bred variation af instrumenter. Det hele udarter sig i en transformation, der udviser en respekt, et mod og en kærlighed for og til de udvalgte.

Until We Rise Up finder reference til Timberlake og Styles fra pop genren, men har bestemt også en snært af R&B over sig – måske Bieber og Pharrell. For Mikkel, der har transformationen uden tvivl skabt et vellykket album.