Mike Tramps album nr. 2 på dansk - Anmeldelse af "Mand af en tid".

2024-03-15

Album: Mand af en tid

Kunstner: Mike Tramp

Udgivelsesår: 2024

Mike Tramp vender tilbage til sit modersmål med "Mand af en tid", og det er langt fra bare et album – det er en rejse gennem en livslang karriere, fuld af erindringer og historier, fortalt på dansk. På ingen måde forklæder Tramp sig som en stor poet; i stedet leverer han ærlige, ligefremme tekster, der rammer lige i hjertet og øjenhøjde for enhver lytter.

Af Lars Madsen

Efter succesen med "For første gang" i 2022, er "Mand af en tid" endnu et dyk ind i dansk sprog og kultur. Tramp bevæger sig gennem en bred vifte af emner, fra Andy Warhols femten minutters berømmelse til mere personlige anekdoter. Hver sang er som et kapitel i en farverig kunstners bog, skrevet med ægthed og oplevet af et ærligt menneske, der har set og prøvet det hele.

Mike Tramp forklarer, at hans danske sange er en måde at dele historier og erfaringer samlet gennem et levet liv: "Jeg er en voksen mand, der har prøvet lidt af hvert, og jeg er her endnu.

"Mand af en tid" er en selvreflekterende rejse, hvor Tramp åbent beskriver sig selv som "stivnakket, stædig og retro, men egentlig okay." Albummet lover en autentisk lytteoplevelse fyldt med varieret musikalitet og dybde i fortællingerne.