Jump And The Blue Notes - Live på Skagen festival.

2024-07-04

Det lokale band Jump And The Blue Notes, leverede fængslende bluesmusik og Texas swing, på en grålig torsdag eftermiddag, på den irske pub Green's midt under Skagens Festivalen.

Af Tommy Torp.

Denne torsdag eftermiddag, hvor vejret var overskyet og regnen ind imellem også kom ned. Var det ikke den bedste start på dette års Skagens Festival. Festivalens gæster travede ned gennem den centrale del af Skagen midtby, på jagt efter hygge, stemning og musik. Det virkede til, at festivalen rigtig havde svært ved at komme i gang.

Men midt på Havnegade i Skagen centrum, på den irske pub Green's, kom festens toner pludselig væltende ud. Det lokale band Jump And The Blue Notes, var kommet, for at sætte en fest i gang. De spillede deres egne arrangementer, af en stribe kendte og ukendte blues og rock 'n roll numre. Tempoet var højt, og energien voldsom smittende. Deres blanding af blues og Texas swing, var så dragende, at folk på gaden, måtte kigge ind, eller bare stoppe op, for at lytte.

Der var en del, af de forbipasserende, som ikke kunne holde kroppen i ro, og bare måtte danse til den iørefaldende musik. En enkelt sjælden "svale", måtte også overgive sig til, at spil luft-kontrabas. Bland de yngst forbipasserende, sås flere af dem, også blive fanget af musik. Selvom, de ikke har kendskab denne genre af musik. Til gengæld ramte musikken lige ind, hos det mere modne publikum. Generationen, som er opvokset, med rødderne fra rock 'n roll og blues, kunne ikke nøjes med at gå forbi.

Til at starte med, var det kun musikken som fangede opmærksomheden, men som bandet blev spillet varmt, viste de også deres charme. Ud mellem publikum, med både kontrabas, mundharpe og mikrofon, fik bandet skubbet yderligt til festen, blandt gæsterne.

Hvorfor har jeg valgt at skrive om lige netop dette cover band, her under Skagen Festival? Simpelthen fordi, de formåede at fange de forbipasserende folks opmærksomhed, med deres dragende, festlige, smitsomme og energiske musik, samt god underholdende kontakt til publikum.

Kort sagt. De skabte en fantastisk festlig stemning, og spillede solen frem på en grå eftermiddag.