JD Miller – Empyrean

2024-05-10

Album: Empyrean

Kunstner: JD Miller

Udgivelsesår: 2024

At følge op på tidligere succes kan være svært. Ikke mindst fordi lytteren har dannet sig en mening, der nemt kan blive skuffet. Med sit fjerde album på gaden, stræber JD Miller imod nye mål, og samtidigt beviser deres nye bassist sit værd.

Af Michael Ørbæk Rasmussen.

Ved det fjerde album vil de fleste have en bestemt lyd, en bestemt stil. På denne måde skuffer Empyrean ikke som album, men alligevel har JD Miller udviklet sig videre. Fra det tidligere album World War X, og nummeret Journey Through the Past, hvor stilen klokkeklart rammer AOR genren, ser vi i dag et mere eksperimenterende band. Et band, der har påtaget sig en opgave og et musikalsk ansvar.

Albummet Empyrean åbner med introen Prelude of the Empyrean, der bevæger sig fra et nærmest klassisk musisk opus til et mere tempofyldt elektronisk lydbillede. Skiftet træder ind, netop som vi bevæger os over i en mur af trommer fra The Butterfly. Stille, men sikkert, afløses trommerne af en vokal der starter blidt, men udvikler sig til at fylde hele rummet.

Om mine ord yder albummet retmæssig værdi, det kan jeg kritiseres for, men der er ingen tvivl om at JD Miller får det til at virke. De præsenterer en bred, erfaren vifte af musisk ekspertise, der bestemt viser evner. Der kan ikke herske nogen tvivl om, at de har en baggrund fra AOR og melodisk rock i det hele taget, men deres evner rækker bestemt også videre end dette.

Frem for at lytte til et album, hvor det første nummer afløses af det næste, der til forveksling lyder ens, så tager JD Miller os med på en vellykket rejse. Har de succes med deres fjerde album ? Det vil jeg lade lytteren bestemme, men herfra lyder et klart ja!