JANUAR - "Fimbulvinter"

2024-03-22

Album: Fimbulvinter

Kunstner: JANUAR

Udgivelsesår: 2024

Januar, den danske duo bestående af Peter Duus Hansen og Mads Anker Nielsen, har endelig annonceret udgivelsen af deres længe ventede debutalbum. Efter tre års venten siden deres anmelderroste EP "Zigzag-spor" og den populære singel "Brændenældebusk", er fans klar til at opleve deres nyeste musikalske skaberværk.

Af Kasper Neergaard. 

Titlen på albummet, "Fimbulvinter", er hentet fra nordisk mytologi og refererer til en tre år lang vinter, der forudsiger ragnarok. Dette tema afspejler de ændringer, verden har gennemgået i løbet af de seneste år, hvilket har inspireret duoen til at skrive sangene til dette album.


Peter & Mads, der har været venner siden gymnasietiden i Helsingør og nu er bosat i København, trækker på en bred vifte af musikalske inspirationer, herunder singersongwriter-, folk-pop- og rockgenrer. Deres tekster på dansk afspejler ofte livets kompleksitet og berører emner som ensomhed og afhængighed, hvilket står i kontrast til den glansbillede-kultur, der ofte dominerer ungdommen.

På "Fimbulvinter" har duoen valgt at udforske melankoliens dybder, hvilket repræsenterer en ændring fra den mere energiske tone på deres tidligere EP. Dog afslutter de albummet med et strejf af håb, hvilket understreger deres ønske om at skildre både de mørke og lyse aspekter af menneskelivet.

Albummet er primært blevet indspillet og produceret af duoen selv, med undtagelse af de sidste to sange, der blev skabt i en spændende session i Allcounter Studio i Frederikshavn. "Fimbulvinter" består af ni danske sange og udgives den 22. marts 2024 på Target Records, efterfulgt af en turné som support for Den Syvende Søn i foråret.

Første single fra albummet, titelnummeret "Fimbulvinter", blev udgivet digitalt den 5. januar 2024 og er tilgængelig på alle streamingtjenester. Med deres dybe tekster, musikalske dygtighed og ærlige tilgang til kunsten lover Januar at levere en musikalsk oplevelse, der vil berøre og bevæge lytterne.