Ikonisk album - Anmeldelse af Rod Stewarts "Foot Loose & Fancy Free"

2023-09-29


Album: Foot Loose & Fancy Free

Kunstner: Rod Stewart

Udgivelsesår: 1977

"Foot Loose & Fancy Free" er et ikonisk album udgivet af den brittiske rocklegende Rod Stewart i 1977. Dette album markerer en periode i Rod Stewarts karriere, hvor han blandede rock og pop med en smule bluesyness.

Af Kasper Neergaard. 

Rod Stewart leverer en uimodståelig blanding af rock og pop på dette album. Det er en festlig lytteoplevelse fra start til slut, og det er svært ikke at blive revet med af Rod Stewarts karakterisktiske stemme og hjertevarme levering.

Albummet åbner med det energiske nummer "Hot Legs", der med sin sprøde melodi og smittende rytme får dig til at ønske at danse. "You´ re Insane" byder på Rod Stewarts mere bluesy side og viser hans alsidighed som sanger. 

Højdepunktet på albummet må være balladen "I Was Only Joking", hvor Rod Stewart viser sin sårbarhed og ærlighed som sangskriver. Denne sang rammer en lige i hjertet og viser, at der er mere dybde i Rod Stewarts musik, end man først antager. 

"Foot Loose & Fancy Free" er et album, der afspejler tidsånden i 70'erne. Det er en blanding af rock, pop, og blues, der stadig holder sig frisk og relevant i dag. Rod Stewart leverede her et af sit mest mindeværdige værker, og det er et must-have for enhver musikelsker."

Samlet set er "Foot Loose & Fancy Free" et klassisk album fra Rod Stewart, der demonstrerer hans musikalske alsidighed og evne til at fange lytterens opmærksomhed med sin karakteristiske stemme og skarpe sangskrivning. Dette album er uden tvivl en tidløs skat i rockmusikkens verden.