"Hackney Diamonds" - Anmeldelse af The Rolling Stones album "Hackney Diamonds"

2023-10-23

Album: Hackney Diamonds

Kunstner: The Rolling Stones

Udgivelsesår: 2023

Man kunne være bekymret for, at Mick Jagger, Keith Richards og Ronnie Wood har lavet et sidste desperat forsøg på pop-hitlisterne. Heldigvis er det ikke tilfældet.

Af Lars Madsen

Albummet er produceret af Andrew Watt, som også har produceret for Ozzy Osbourne, Iggy Pop og Pearl Jam's Eddie Vedder.

"Hackney Diamonds" - der tager sit navn fra Hackney-distriktet i East London - føles som klassiske Stones, selvom den ikke når op til fortidens juveler. (hvordan skulle den også kunne det?) Den er et solidt, tilfredsstillende sejrsløb i det, der meget vel kunne være det sidste studiealbum i deres legendariske karriere.


Mens Jagger fyldte 80 i juli, og Richards er lige foran ham og ramte den milepæl i december, lyder de erfarne Glimmer Twins ikke som om, de har mistet noget af deres gamle bid på "Angry", den første single, der åbner albummet - og en af de tre sange, de har skrevet sammen med Watt.

Med Jaggers distinkt gnavne vokal og de duellerende guitar-riffs fra Richards og Wood er resten af "Hackney Diamonds" ligeledes en nostalgisk tur tilbage til velkendt område.

"Get Close" følger med den sexede strut fra "Angry", mens den altid frække Jagger kommer med "I wanna get close to you", mens han trækker "I" ud, som kun han kan.

Imens viser "Whole Wide World" - endnu et øjeblikkeligt fængende track, der fortjener at være et hit i et mere rockende, mindre aldersdiskriminerende poplandskab.

Stones er hermed stadig i stand til at levere et solidt og rebelsk album.