Godtfolket – Stuen TV

2024-05-31

At beskrive en sang, som en dikotomi – et modsætningsforhold - er måske lidt uden for normalen. Ikke desto mindre er det netop sådan, Godtfolket har kreeret deres nyeste sommerhit. Men giver det overhovedet mening, at tale om både dikotomi og sommerhit ?

Af Michael Ørbæk Rasmussen.

Når man lytter til en sang, er det forskelligt fra person til person, om man fokuserer på vokalen eller instrumenterne. Den nye single fra Godtfolket – Stuen TV – præsenterer en interessant karakter. Vokalen fortæller en historie, hvor minder dukker op om et tidligere forhold. De er positive, bevares, men de var engang. Genkaldelsen er altså også lidt trist. Overfor dette – eller modsætningen om man vil – står det instrumentelle lag af singlen. Her er der – udover den tydelige inspiration fra 80'erne – en nærmest munter melodi. Ud af dette forhold – vokalen og instrumenterne – har Godtfolket formået et forene dikotomien – modsætningen.

På stranden, når vejret byder det, vil der uden tvivl stå en typisk grå boombox. I ved, den der har kasettebånd i midten og teleskopantennen. Ud af højtalerne vil man uden tvivl høre Godtfolkets nyeste single – Stuen TV – for den er rigtig meget et sommerhit.