GLIMTVIS - 'Weren't We Just Dancing?'

2024-04-19

Den danske duo GLIMTVIS, bestående af Rikke Egholm Ravn og Rasmus Pedersen, udgiver deres nye EP 'Weren't We Just Dancing?' den 19. april, og det er en samling af seks sange, der formår at fange de usminkede sandheder i voksenlivet. EP'en bevæger sig stilistisk mellem country, pop og rock og byder på en ærlig og rørende rejse gennem følelsesmæssige landskaber, mange af os kan relatere til.

Af Kasper Neergaard

Analyse af de enkelte numre:

'Hurricane Wall' 

EP'ens fokustrack, 'Hurricane Wall', indleder med en kraftfuld fortælling om at være fanget i et følelsesmæssigt stormvejr. Rikke og Rasmus` s vokaler fanger den sårbarhed og styrke, der ligger i at stå imod indre orkaner. Teksten rammer plet med sin skildring af følelsen af at være naglet til jorden, mens man forsøger at undgå at blive revet i stykker af livets kaos.

'Long Kiss Goodnight' 

Denne sang handler om forsoning med sig selv efter et forlist forhold. Med en melankolsk, men håbefuld melodi, formidler GLIMTVIS smerten og de minder, der stadig hænger ved. Det er en smuk refleksion over kærlighedens flygtighed og en påmindelse om at finde fred med fortiden.

'Almost Perfect Me' 

Her udforsker duoen den evige stræben efter at være den bedste version af sig selv, og hvordan man ofte rammer lidt ved siden af. Melodien er let og luftig, mens teksten er skarp og genkendelig for enhver, der har følt sig utilstrækkelig i jagten på perfektion.

'Weren't We Just Dancing?' 

Titelnummeret skildrer datinglivet efter en skilsmisse, hvor romantikken må vige for hverdagens realiteter. Der er en bittersød kvalitet i både tekst og melodi, der på smuk vis fanger følelsen af at danse gennem livet, selv når man ikke helt har styr på trinene.

'Nothing Left To Blame' 

Denne sang dykker ned i smerte uden afsender og bebrejdelse uden modtager. Det er en intens oplevelse, hvor musikken understøtter en følelse af at søge forløsning midt i nederlag og smerte. Rasmus Pedersens instrumentering tilfører et råt og upoleret element, der understreger sangens emotionelle dybde.

'Wonder' 

Afslutningsnummeret, 'Wonder', reflekterer over livets mysterier og de spørgsmål, vi stiller os selv, når tingene ikke giver mening. Der er en følelse af undren og håb, der gennemsyrer både tekst og melodi, og det afslutter EP'en på en eftertænksom og håbefuld måde.

Konklusion:

'Weren't We Just Dancing?' er en imponerende EP, hvor GLIMTVIS formår at skabe en dybt personlig og vedkommende musikalsk oplevelse. Duoens vokaler og harmonier minder om storheder som Fleetwood Mac og Civil Wars, mens arrangementerne trækker på inspiration fra både Lenny Kravitz og The Cardigans. Resultatet er en distinkt lyd, der er helt deres egen.

Med sange, der tør dykke ned i de svære og ofte oversete aspekter af voksenlivet, leverer GLIMTVIS en EP, der er både er rørende og relaterbar. 'Weren't We Just Dancing?' er en påmindelse om, at vi alle famler rundt i livet, og at der er skønhed og styrke i at dele de usminkede sandheder.