En aften med BAAL og GLIMTVIS - Nostalgi og Power

2024-02-09

En aften i Bramming Kosmorama, fyldt med rå power og dybfølt nostalgi. En udsolgt koncert med BAAL, der fejrer 30 år på bagen. 

Af Kasper Neubert.

Aftenen startede med opvarmingsmusik fra GLIMTVIS. Rikke Egholm og Rasmus Pedersen spillede som duo konstalation og gjorde det godt. Begge musikkere var nærværende og gjorde virkelig hvad de kunne for, at give os en god oplevelse. De fortalte indledende historier til numrene og havde en god lun humor. 


Jeg syntes det var synd, at publikum var svære at indfange og det lykkedes nok heller ikke helt for Rikke og Rasmus, trods ihærdige forsøg. Publikum var kommet for at se BAAL, og indtil da skulle der åbenbart snakkes igennem. Det var nærmest som om scenen forstyrede dem. - Hvilket jo burde være omvendt. 

Når GLIMTVIS høres på musiktjenester, høre man hele bandet og dette kommer vi også til live i fremtiden. - Personligt glæder jeg mig til dette. Meget snart drager bandet til Nashville, hvor numrene og inspirationen til deres kommende album skal skabes. De løftede sløret for en countryvibe, en EP i midten af April og en tourne til Maj. Vi på Soundscribe glæder os til at anmelde GLIMTVIS igen. 

BAAL:

Nu er publikums opmærksomhed 100% tilstede. Allerede da introen "Nessun Dorma" den kendte italienske arie spillede over anlægget, begyndte folk at tysse på hindanden. Det var fedt. 

BAAL var i topform og kunne oveni købet fejre 30 års jubilæum. - Det gjorde de og de gjorde det med stil. Der var styr på tingene, der var god lyd, der var tryk på og der blev spillet både nyt og gammelt musik. 

Der er igennem de sidste 30 år blevet spillet både cabaret, rock, country, elektronisk, syre og egne skævheder. - Altsammen vibes som jeg synes, at man fornemmede dele af. 

Jeg forestiller mig, at sætlisten har været ganske velovervejet. Den er i hvertfald lykkedes godt for dem. Alt i alt var det en energisk aften. Der var udsolgt på rekordtid og publikum gik ikke skuffede hjem. Uanset om folk var fulde eller ædru, så udstrålede de glæde og tilfredshed. 


BAAL roste i øvrigt spillestedet BRAMMING KOSORAMA. - Et lille spillested med plads til små 300 publikummer. Hvilken gnist og gejst medarbejderne har for deres sted. Det mærker man STRAKS. Ferciliteterne, lyden, serviceniveauet og sikkerheden er i top. Det drives af frivillige, som brænder for dette sted.