Earthless

2023-11-12

I denne uges Psychedelic Sunday bliver vi på den amerikanske vestkyst, nærmere betegnet San Diego og bandet Earthless.

Af Martin Jørgensen.

Earthless er en Heavy Psych- trio bestående af guitarist (og til tider, vokalist) Isaiah Mitchell, bassist Mike Eginton og trommeslager Mario Rubalcaba. Bandet har over fem studioalbums bevist at de hører til på toppen af Heavy Psych-bjerget!

Mit første møde med Heavy Psych-scenen var igennem Earthless og mit første møde med Earthless var igennem Heavy Psych Sounds Records og deres udgivelse af Earthless - Live in the Mojave Desert, Vol. 1, som udkom den 2. april 2021.

Live in Mojave Desert er en eminent livealbum som viser Earthless fra deres bedste side over tre numrer.

Nogle vil nok tænke: "kun tre numre, er det en EP?" Nej, det er det bestemt ikke. Med en spilletid på 77 minutter er det et fuldlængde-album som grænser sig til et dobbelt-album.

De tre numre, Violence of the Red Sea (ca. 16,5 min), Sonic Prayer (21 min) og Lost in the Cold Sun (ca. 39 min), er alle sammen spacey, Heavy psych-jams som sender en på mentale rejser igennem det kolde, mørke, nattelige ørkenlandskab. Rejser som er guided af Isaiah Mitchells forrygende guitarspil og den solide, groovy'e rytmesektion fra Eginton og Rubalcaba. Eginton og Rubalcaba fylder en del i lydbilledet, hvilket giver Earthless en fantastisk, fyldige bund og som giver Mitchells guitarspil en frihed til at eksperimentere.

Live in Mojave Desert og Earthless ændrede min musikalske horisont, og det har været en fantastisk rejse lige siden. Tidligere på året så jeg, sammen med Soundscribes egen Kasper Neergaard, Earthless live i København og for mig var det en kæmpe oplevelse. Kaspers anmeldelse kan læses her. https://www.soundscribe.dk/l/psykedelisk-rock-pa-en-smuk-sondag/

Hvis man ikke er så meget til instrumentalmusik kan jeg varmt anbefale deres Black Heaven (2018) som indeholder flere sange med vokal og samtidig også viser Earthless hvad Earthless kan ren musikalsk og eksperimenterende.