Dyb og atmosfærisk stemning – Anmeldelse af koncert med amerikanske Timesbold.

2024-02-17

Amerikanske Timesbold er i stand til at skabe en atmosfære, der både er foruroligende og fængslende. Det er samtidig bemærkelsesværdigt, at et amerikansk band, hvis musik er rodfæstet i den gamle amerikanske kulturarv, bliver mere anerkendt uden for USA. 

Af Kasper Neergaard

Det er helt tydeligt at instrumenteringen spiller en central rolle i Timesbolds måde at udtrykke sig på. Brugen af akustiske instrumenter giver lytteren den helt rigtige følelse af autentisitet.

Desuden bliver teksternes dybde og billedsprog fremhævet, hvor de til tider kryptiske og bizarre tekster alligevel formår at give mening, når de bliver leveret af Jason Merritts stemme og indrammet af bandets musik. Teksterne maler billeder af forladte landskaber og steder, hvor mennesker stadig kæmper for at finde mening og kærlighed. 

Der er også de mere ømme øjeblikke i Timesbolds musik, især på nummeret "George Collins," der beskriver en ung piges sorg ved sin elskedes grav. Men det er især sangen "Van Gogh," der formår at kommunikere Timesbolds vision tydeligst, hvor Merritt synger om et sted, hvor himlen er enorm og skræmmende, og frygt graver sine huller i jorden.

Alt i alt tegner lørdagens koncert på spillestedet Dexter i midten af Odense, et billede af et band, der formår at skabe en unik lyd og atmosfære, der er både hjemsøgende og smuk på samme tid. Timesbolds musik synes at komme fra en dyb, mørk og ødelagt plads, men det er netop denne skrøbelighed, der gør den så fascinerende og dragende.