Dicte – The Song for You

2024-04-26

Alle kunstnere gennemgår forskellige perioder, hvor hver periode, har sine særlige karakteristika. Igennem denne proces, kan man ligeledes følge kunstnerens personlighed udvikle sig – den vokser, fra det spæde frø til fuld flora.

Af Michael Ørbæk Rasmussen. 

Lytter man til Dictes værker fra tidligere albums, så vil man måske høre den samme sangerinde, men alligevel ikke. Om end alder ikke bør have nogen relevans, så kan man uden tvivl sige, at Dicte præsenterer en voksen personlighed – en kunstner, der er i fuld flora.

Anmeldelsen her skal fokusere på The Song for You, men man kan næsten kun fristes til en lille reference. Singlen står i et fantastisk samspil, med de øvrige numre, der kommer til at udgøre det fulde album. De enkelte numre komplimenterer hinanden utroligt godt. Fokuserer vi på The Song for You, så kan vi næsten kun henlede opmærksomheden til kunstnere som Amy Winehouse og Janice Joplin. Dicte er dog ikke en cover kunstner – langt fra – men der er alligevel et fællesskab med de to førnævnte. En vildskab, men samtidig en dybfølt ærlighed.

Har Dicte valgt at eksperimentere ? Måske, men hun gør det ganske formidabelt, og præsenterer en ballade, du nok skal mærke.