Den Syvende Søn – Det går godt

2024-04-12

Vi har mødt Den Syvende Søn flere gange, i løbet af de sidste ugers tid. Det går godt er sidste single udspil, forud for deres næste album. Den er forskellig, men alligevel velkendt.

Af Michael Ørbæk Rasmussen

Kan vi tale med dem, der ikke længere er her ? Spørgsmålet virker måske pompøst, og i reglen uegnet til en anmeldelse, men hold ved. Det velkendte er også noget tidligere – noget, der har været. Det går godt er indspillet med en tydelig vokal, en samtale imellem to – en der er, og en der har været. Måske kan vi henvise den blottede vokal til et ønske om at sikre, at lytteren hører hele historien. Måske er det for at sikre sig, at den der har været, hører det talte. Hvad der imidlertid ikke kan herske nogen tvivl om, det er savnet, der også blottes. Vi får aldrig navn på den, der har været, men der kan næppe herske megen tvivl. Om vedkommende hører sangen, de kan man næsten kun håbe. I hvert fald forsikres det, at dem der er, de er kommet videre, og det går godt.

Som sagt er der også en kvalitet af det velkendte. Den Syvende Søn har bevaret den tone, de har fundet inspiration til, i beatmusikken. Vokalen leveres på et sikkert grundlag leveret af den øvrige trup, der spiller, i formidabel harmoni. Singlen kan uden tvivl levere både tårer og glæde, men en ting er sikkert – Det går godt.