Debutalbum fra århusianske Advocacy – Anmeldelse af ”The Path of Decoherence”

2024-01-19

Album: The Path of Decoherence

Kunstner: Advocacy

Udgivelsesår: 2024

Nyt prog-metal fra århusianske Advocacy. Er man til Dream Theater, Haken eller Threshold, så vil dette album ikke skuffe.

Af Kasper Neergaard.

De seneste par år har båret præg af global usikkerhed, men med "The Path of Decoherence" kan man søge tilflugt i en sonisk udforskning af prog-metalgenren.

Dette album tilbyder en følelsesmæssig dybde, der kommer til udtryk gennem nyudviklede lyde og kompositioner, der allerede har høstet ros fra genrefans gennem deres to tidligere Ep'er.

Den erfarne Frederik Uglebjerg, kendt for sit arbejde med Svartsot og Trold, har med sit mix og mastering løftet bandets soniske vision. Resultatet er en samling sange, der ikke blot er mere komplekse, men også tungere og mere melodiske.

Albummet inviterer lytteren på en rejse gennem et sonisk landskab, der udfordrer forventningerne og sætter en ny standard for prog metal-genren. Påvirkningerne fra Dream Theater, Threshold og Haken er tydelige, men Advocacy formår at skabe en unik identitet inden for denne rige musikalske palet.

Advocacy har uden tvivl præsteret et lækkert debutalbum, der kan gøre sig gældende internationalt. Og her hos Soundscribe glæder vi os til at følge Advocacy fremadrettet.