Fedt band i fede omgivelser

2023-05-16

Trods et skuffende fremmøde en kold tirsdag i maj, gav den vestamerikanske stoner-trio den fuld gas: 

Tirsdag d. 16 maj dannede spillestedet Kansas City i Odense rammen om en aften i Stoner-rockens tegn. På denne lokation omgivet af boligblokke og små fabrikslignede bygninger, var der nemlig fornemt besøg af det amerikanske stoner-rock band Nebula, med support fra danske Totem. Nebula med mere end 25 år på bagen, og en række studiealbums i ryggen, havde valgt at ligge vejen forbi det fynske, på deres igangværende Europa turné. 

Af Kasper Neergaard

Det var dog ikke første gang Nebula gæstede Danmark, som de tidligere havde besøgt tre gange før, dog kun i det københavnske. Det sidste besøg lå mere end 5 år tilbage, så gensynsglæden var stor. 

Højlydt support:

Den danske stoner-trio Totem bankede derudaf en halv times tid før Nebula gik på. Det er få gange man har lyst til ørepropper, men her var der faktisk et behov. Totem spillede ekstremt højt, og det skuffende fremmøde kunne selvsagt ikke tage noget af toppen. Selvom lydniveauet var til den gode side, så leverede de en fed musikalsk oplevelse med tunge riffs, der mindede om noget fra Black Sabbath´ s album 13. 

Autentisk musik i autentiske omgivelser: 

Kansas City i Odense er som skabt til rock ´ n´  roll, og den lidt mere alternative musikgenre. Med dens lille og intime koncertsal med lavt til loftet og en scene i øjenhøjde med publikum, er det svært ikke at blive påvirket af kunstnernes udtryk. Denne tirsdag var ingen undtagelse, da Nebula uden den store præsentation og lyd-tjek bare satte igang. De få folk som var mødt op, var stimlet sammen oppe foran scenen. publikum var en god blanding af både unge og gamle heavy-hoveder alle udstyret med hver deres fadøl.  

Nebula spillede knapt så højt som opvarmerne Totem, men der var stadig god volume på. Selvom publikum var få, så var de klar. Det samme var alle tre bandmedlemmer, der trykkede den af på hver deres måde. Hvor både bassisten Tom Davies og trommeslageren Michael Amster, havde en fest og fungerede som en massiv bund, der gjorde det muligt for Guitarist og vocalist Eddie Glass, at hoppe rundt på scenen og spille den ene syrede solo efter den anden.

Vokalen havde dog til tider svært ved at bryde igennem lydmuren af tunge riffs, der mindende om det gamle Black Sabbath kombineret med lyden fra Queens of the Stone Age. Publikum så heller ikke ud til at savne vokalen, så længe der bare var smæk på både guitar og bas riffs. 

Nebula gav de få fremmødte en fed oplevelse, og og leverede hvad man kunne forvente. Efter koncerten var de blandt publikum og signerede plader osv. En fed koncert som mange desværre gik glip af, men hvis man er til mere af denne slags, så var Nebula hovednavn en uge senere på Esbjerg Fuzztival, som er en ren stoner-rock festival. Og kender man ikke så meget til denne genre, så er Nebula et godt sted at starte. Tjek dem ud! De rocker max!