Brandvarm Oplevelse - Rammstein koncert

2023-06-02

Rammstein indtog Odense Dyreskueplads fredag d. 2 og lørdag d. 3 juni- og det kunne mærkes på den gode stemning i hele byen!

Af Kristina Beckert

Stemningen i hele Odense var fantastisk, da Rammstein endelig kom igen og fyrede den af for fuld smadder. Med et besøgstal på lige under 100.000 rock fans, var gaderne, barerne, spisesteder og alle grønne områder fuld af mennesker, der ventede på, at få den fedeste aften længe.

Rammstein kombinerede alle slags genre indenfor musik, da de både viste deres talenter indenfor den klassiske verden og den hårde rock vi alle holder af. Og det er jo lige præcis DET Rammstein kan. Fra bløde violiner og klaver til glødende guitarspil og sam-råb med publikum.


SETLISTE

 1. Rammlied
 2. Links 2-3-4
 3. Bestrafe mich
 4. Giftig
 5. Sehnsucht
 6. Mein Herz brennt
 7. Puppe
 8. Angst
 9. Zeit
 10. Deutschland
 11. Radio
 12. Mein Teil
 13. Du hast
 14. Sonne
 15. Ausländer
 16. Ohne dich
 17. Engel
 18. Du riechst so gut
 19. Pussy
 20. Rammstein
 21. Ich will
 22. Adieu

  Koncerten startede ud med 15 sange med fuld power på både gamle klassikere og nye hits. Flere sange stak ud af mængden, da bandet gjorde lidt ekstra ud af effekter, sceneshow og rekvisitter.

  F.eks. til sangen Puppe blev der kørt en kæmpe barnevogn ind på scenen, hvorefter der gik ild i den, som var det barnet selv der brændte. Dertil blev en video af en 'puppe'/dukke også vist helt forvrænget på scenens skærme.

  Andre effekter under showet var bl.a. at forsangeren Till Lindemann affyrrede 3 forskellige størrelser flammekastere mod et af bandets medlemmer, der var blevet placeret i en stor gryde. Till Lindemann leverede den fulde oplevelse og skuffede da heller ikke, da han hev sin berømte "fire backpack" frem på scenen.

  Som man kan forvente takker artisterne af efter første "akt" og går derefter på igen til ekstra numre før afslutningen. Også her gjorde Rammstein lidt ekstra, da de forlod den store scene, men dukkede op på en lille seperat scene ude blandt publikum. Her spillede de 4 sange, dog udelukkende med klaver og Tills vokal.

  Showet var ikke slut endnu, da bandet en sidste gang skulle op på den store scene og færdiggøre showet på rigtig Rammstein manér. Deres transportmiddel: gummibåde der crowdsurferede mod scenen.

  Aftenen sluttede af med et brag og de sidste 3 sange, hvor publikum igen spillede en stor rolle i tilråb!