Blues-rock til Esbjerg festuge.

2023-08-19
Skolegade i Esbjerg havde også musik på programmet til festugen i Esbjerg.

Her dannede værtshuset/spillestedet industriens hyggelige baggård rammen om en række koncerter, der henvendte sig til det mere rockede publikum. 

Af Kasper Neergaard

Esbjerg festuge er garant for masser af gode koncerter på hovedscenen inde på torvet. Men de mindre scener rundt om i byen, byder også ind. Hvilket de også gør uden for festugen. Denne lørdag d. 19. august, var der så besøg af et lokalt ZZ-Top tribute band – ZZ Tribute. 

Omgivelserne omkring industriens baggård indbyder til musik der gerne må have lidt kant. Og det havde ZZ Tribute i den grad.

Det ellers knap så prangende danske sommervejr var heldigvis med os denne aften. Det samme var publikummet som var mødt op, iført flaske-øl eller fadøl. Der er automatisk lidt rock ´N´ roll over et sted, der serverer Tuborg Gulddame på fad.  

Andet end gængs populærmusik. 

ZZ Tribute er garant for solid underholdning, og vanen tro var denne aften ingen undtagelse. Jeg hæftede mig ved at bandet denne aften havde en ny mand bag trommerne, hvilket bestemt ikke gjorde det ringere. Tværtimod sad hele rytmesektionen lige hvor den gerne skulle sidde, når man kaster sig ud i at kopierer ZZ -Top. Samtidig var deres Guitarist ikke bleg for at trykke til den, og gav den alt hvad man kunne forvente sig. Det gjorde heller ikke noget at de havde en forsanger til at synge numrene, selvom originalerne jo kun var en trio. Skægget manglede de alligevel også. Det var der dog flere publikummer, der gjorde op for. 

Kort fortalt var det en god koncert i de rigtige omgivelser, og fedt at en festuge har andet end den gængse populærmusik på programmet.