Blackberry Smoke leverede autentisk sydstatsrockmagi på Amager Bio

2023-03-20

En aften fyldt med ægte amerikansk sydstatsrockånd og en stemning, der kunne smelte selv de koldeste hjerter, blev leveret af ingen andre end Blackberry Smoke på Amager Bio den 20. marts. Bandets evne til at bringe den autentiske sydstatsrockvibe til live var intet mindre end forbløffende. 

Af Martin Madsen.

Fra første akkord af åbningsnummeret "Six Ways to Sunday" indtil det sidste tonede ud, var publikum fanget i en musikalsk rutschebane af følelser. Langt de fleste numre blev leveret med fantastisk energi, men bandet overraskede også undervejs med det rolige nummer "Old Enough to Know".

Det var tydeligt, at Blackberry Smoke var på hjemmebane i deres element. Deres velkendte hits som "One Horse Town" og "Waiting for the Thunder" blev leveret med selvsikkerhed og en nærværende energi, der fik salen til at koge. 

Forsanger Charlie Starr viste sig som en ægte frontmand med en stemme, der kunne få selv de mest kræsne musikelskere til at tabe kæben. Hans vokale rækkevidde var en fryd for øret og gav sangene en dybde og intensitet, der skabte en følelse af ægthed og nærvær.

Bandets samspil og musikalske præcision var bemærkelsesværdig. De ramte hinanden på hvert eneste tone. Hvert eneste medlem af Blackberry Smoke bidrog med deres unikke musikalske kompetencer, der smeltede sammen til en organisk og velafbalanceret lyd.

Det var ikke kun musikken, der imponerede, men også bandets evne til at interagere med publikum. Charlie Starr viste sig som en charmerende fortæller, der delte historier bag sangene og skabte en personlig forbindelse til publikum.

En historie om sangen "Sanctified Woman" står klart i hukommelsen. Sangen var med på bandets første plade, Bad Luck Ain't No Crime (2004), men de blev bedt om også at indspille sangen på deres anden plade med det knastørre argument: "Guess what? No one heard your first album."

Alt i alt var Blackberry Smoke's koncert en hyldest til ægte sydstatsrock og en påmindelse om, hvorfor denne genre stadig taler til folk på tværs af generationer og geografiske grænser. Deres autentiske musikalske udtryk, stærke samspil og charmerende frontmand gjorde aftenen til en mindeværdig oplevelse, der vil blive husket af alle dem, der havde fornøjelsen af at være til stede.