Black Rainbows - Superskull (2023)

2023-10-29


Udkom 9. juni på Heavy Psych Sounds Records.

I denne uges Psychedelic Sunday hopper vi en del år frem i tiden, faktisk til juni dette år og vi skifter England ud med Italien.

Af Martin Jørgensen.

Den psykedeliske musik er stadig i live og der er utrolig mange absolut fantastiske bands på scenen i dag, en scene som byder på en masser underkategorier, blandt andet Heavy Psych, en genre som blander Black Sabbath-lignende riffs sammen med psykedeliske elementer inspireret af bands som Pink Floyd, Led Zeppelin og Jimi Hendrix. Det er en genre som har fået sine egne legender, blandet andet amerikanske Nebula og ikke mindst dagens band, de italienske Heavy Psych/Stoner-mastodonter Black Rainbows

Der er få der repræsenterer Heavy Psych-scenen bedre end Black Rainbows. De er en hårdslående trio ført an af genrens nok hårdest arbejdende repræsentant Gabriele Fiore. Fiore er udover at være kernen i Black Rainbows, så er han også pladeselskabsejer af Heavy Psych Sounds Records (HPS) og igennem HPS arrangerer han også Heavy Psych/Stoner-festivalerne HPS Fest, rundt om i Europa og USA.

Black Rainbows udgav tidligere på året deres 8. fuldlængde album Superskull. Albummeter en masterclass i tunge, groovy riffs, psykedeliske jams og rå Rock'n'Roll-attitude.