Århusiansk ironi tæt på grænsen - Koncert med Mika Vandborg

2023-10-05

Torsdag aften d. 5. oktober, var den evige toer eller den onde fra Tintin tæt på grænsen. Forklædt som Mika Vandborg indtog han scenen på det helt nye spillested "Mejeriet" i Sønderborg. Et nyt flot sted der bød velkommen til en aften fyldt med humør, ærlighed og fed musik. 

Af Kasper Neergaard

Mika Vandborg er måske ikke kendt i folkemunde, men måske mere kendt som den evige toer i forskellige band konstellationer. Hvilket er en skam, for han kan sagtens selv.

"Den evige toer" er da også navnet på hans helt nye album, som udkom i september. Mika har derfor været at finde på landevejen med sit soloprojekt, og denne aften i Sønderborg, var den sidste på turen, inden det går løs med en 10-års jubilæums tur med Søren Andersen og deres fælles projekt Electric Guitars. 

Der var desværre ikke mange besøgende på "Mejeriet" denne aften, men de fremmødte fik en fantastisk koncert oplevelse. Mika Vandborg viser her sit enorme talent for andet end bare at spille en lækker gang guitar. Det var en aften hvor han fik vist det danske grænseland hvad århusiansk selvironi kan, både i kraft af gode tekster og ydmyg fremførelse. 

Man fik et smukt og ærligt indblik i livet som den evige toer, i tiden under corona nedlukningen. Som Mika selv beskrev som en stadionoplevelse med de Hviiii fra Århus. En periode hvor man tog et skridt frem og to tilbage.

Mika´ s tekst univers er intet mindre end fantastisk. Musikken ligeså. Havde CV´Jørgensen udgivet de samme numre, havde omtalen nok været en anden. Men Mika kan efter min mening sagtens være med blandt de helt store danske kunstnere. Og synd der ikke er flere der kender til ham og hans musik. Det er klart en anbefaling værdigt. Og når nu hans solotur desværre er slut, så kan man jo tage at lytte til hans nye plade, som er på højde med hans livepræstation.