"Alting er i rødt - Dr. Müller er tilbage". - Anmeldelse af Mika Vandborgs album "Den Evige Toer".

2023-09-01


Album: Den Evige Toer

Kunstner: Mika Vandborg

Udgivelsesår: 2023

Den onde fra Tintin er tilbage med endnu et solidt soloalbum. Igen er det et album på dansk. Et album fyldt med finesse, humor og ærlighed.

Af Kasper Neergaard.

Mika Vandborg har etableret sig som en gedigen rockguitarist i det danske musikmiljø. Og kan med rette prale af et flot CV, som bl.a. indeholder navne som – Gnags, Love Shop, Claus Hempler, Electric Guitars og mange flere. Det har dog som udgangspunkt været som "den evige toer", hvilket måske passer ham udmærket. 

Det er Mika´s femte soloalbum, og dette er hans album nr. 2 på modersmålet dansk. Det er en efterfølger til hans danske debut "Den Danske". Som efter min mening var hans hidtil bedste solopræstation. Og toer´en lever klart op til forgængeren.

Albummet er en sand fornøjelse at lytte til, og man bliver hurtigt inviteret ind i Mika`´´´´ s lune, ærlige og melankolske verden med åbningsnummeret "Alting er i rødt". 

En befriende naivitet

Som det tidligere danske album, så er dette album ligeledes et meget ærligt album. Et album der beskriver de følelser der omgiver Mika, i den samtid han befinder sig i. Det er dejligt med en befriende form for naivitet i forhold til at udtrykke sine følelser musikalsk. Musikken og teksterne er ligetil, men samtidig fyldt med små finurlige vendinger, der ophøjer den banale naivitet, og trækker albummet i en filosofisk retning, der peger mod en selv. 

Under hele pladen fornemmer man ligeledes Mika´s passion for blues/rock. De fleste af numrene er fyldt med små blues licks, og lyden fra en Gibson SG, der smukt skyder sig vej ind i lytterens øre. Som skud fra en Luger P08 rammer dette album en det helt rigtige sted. Og er klart en anbefaling værdigt.